JADŁOSPIS  
OBIAD kl 1-3 kl 4-8 i Gimn
Poniedziałek 17.12.2018 r. grochówka 250ml 250ml
ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem naturalnym 220g 280g
kompot 200ml 200ml
     
     
ALERGENY: 7,9    
Wtorek 18.12.2018 r. kalafiorowa 250ml 250ml
indyk w sosie pomidorowym 90g 110g
makaron penne 100g 120g
fasolka na parze 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,9    
Środa 19.12.2018 r. kapuśniak ze słodkiej kapusty 250ml 250ml
pulpety wp w sosie koperkowym 90g 110g
kasza gryczana 90g 100g
marchew z chrzanem 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,9    
Czwartek 20.12.2018 r. krem z pomidorów z grzankami 250ml 250ml
pierogi z mięsem i okrasą z cebulki 180g 240g
ogórek kiszony 50g 80g
kompot 200ml 200ml
     
ALERGENY: 1,9    
Piątek 21.12.2018 r. barszcz czerwony 250ml 250ml
miruna panierowana 80g 100g
ziemniaki 150g 160g
surówka z kiszonej kapusty 60g 90g
kompot 200ml 200ml
     
ALERGENY: 1,3,4,9    
* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo 
do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Catering Marianna spełniają wymagania określone 
w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku
***alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy,
9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki