JADŁOSPIS  
OBIAD kl 1-3 kl 4-8 i Gimn
Poniedziałek 18.02.2019 r. barszcz ukraiński 250ml 250ml
ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem naturalnym 220g 320g
kompot 200ml 200ml
     
     
ALERGENY: 7,9    
Wtorek 19.02.2019 r. krem z pomidorów z grzankami 250ml 250ml
pierś z kurczaka w sosie ziołowym 90g 110g
makaron 100g 120g
surówka z białej kapusty 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,9    
Środa 20.02.2019 r. rosół z makaronem 250ml 250ml
pieczeń rzymska wp 80g 100g
ziemniaki 150g 160g
marchew zasmażana 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,9    
Czwartek 21.02.2019 r. ogórkowa 250ml 250ml
pieczona pierś z indyka z warzywami 90g 110g
kasza jaglana 90g 100g
mix sałat 40g 60g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 9    
Piątek 22.02.2019 r. ryżanka 250ml 250ml
paluszki z mintaja 80g 100g
ziemniaki opiekane 130g 150g
surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,4,7,9    
* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo 
do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Catering Marianna spełniają wymagania określone 
w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku
***alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy,
9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki