JADŁOSPIS  
OBIAD kl 1-3 kl 4-8 i Gimn
Poniedziałek 1.04.2019 r. grochówka 250ml 250ml
ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem naturalnym 220g 280g
kompot 200ml 200ml
     
     
ALERGENY: 7,9    
Wtorek 2.04.2019 r. ogórkowa 250ml 250ml
pulpety wp w sosie koperkowym 90g 110g
kasza pęczak 90g 100g
bukiet warzyw na parze 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,9    
Środa 3.04.2019 r. pomidorowa z makaronem 250ml 250ml
medalion drobiowy 80g 100g
ziemniaki 150g 160g
surówka z kapusty pekińskiej  60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,9    
Czwartek 4.04.2019 r. krem z groszku z grzankami 250ml 250ml
gyros wieprzowy z cebulką 80g 100g
ryż parboiled 90g 100g
tzatziki 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,7,9    
Piątek 5.04.2019 r. barszcz biały z jajkiem 250ml 250ml
cieciorka w sosie pomidorowym 80g 100g
makaron penne 100g 120g
ser żółty do posypania 10g 10g
mix sałat z jogurtem 50g 60g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,7,9    
* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo 
do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Catering Marianna spełniają wymagania określone 
w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku
***alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy,
9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki