JADŁOSPIS  
OBIAD kl 1-3 kl 4-8 i Gimn
Poniedziałek 12.11.2018 r.      
     
WOLNE    
     
     
ALERGENY:     
Wtorek 13.11.2018 r. zupa z czerwonej soczewicy 250ml 250ml
naleśniki z serem i polewą owocową 280g 320g
kompot 200ml 200ml
     
     
ALERGENY: 1,3,7,9    
Środa 14.11.2018 r. barszcz czerwony 250ml 250ml
pulpety wp w sosie śmietanowym 90g 110g
kasza perłowa 90g 100g
brokuły na parze 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,7,9    
Czwartek 15.11.2018 r. krupnik z kaszy jaglanej 250ml 250ml
ryż zapiekany z kurczakiem i warzywami 180g 220g
surówka z marchewki i pora 60g 90g
kompot 200ml 200ml
     
ALERGENY: 9    
Piątek 16.11.2018 r. pomidorowa z ryżem 250ml 250ml
paluszki z mintaja 80g 100g
ziemniaki opiekane 150g 160g
surówka z kapusty pekińskiej 60g 90g
dip czosnkowy 30g 30g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,4,7,9    
* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo 
do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Catering Marianna spełniają wymagania określone 
w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku
***alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy,
9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki