JADŁOSPIS  
OBIAD SP Gimn i 7 kl
Poniedziałek 21.05.2018 r. jarzynowa 250ml 250ml
indyk w sosie pomidorowym 90g 110g
makaron penne 80g 100g
fasolka na parze 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,9    
Wtorek 22.05.2018 r. rosół z makaronem 250ml 250ml
kotlet mielony 80g 100g
ziemniaki z koperkiem 150g 160g
mizeria 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,3,7,9    
Środa 23.05.2018 r. fasolowa 250ml 250ml
ryż z prażonymi jabłkami i jogurtem naturalnym 280g 320g
kompot 200ml 200ml
     
     
ALERGENY: 1,7,9    
Czwartek 24.05.2018 r. ogórkowa 250ml 250ml
szynka pieczona w sosie własnym 90g 110g
kasza pęczak 80g 100g
marchew z chrzanem 60g 90g
kompot 200ml 200ml
ALERGENY: 1,9    
Piątek 25.05.2018 r. pomidorowa z ryżem 250ml 250ml
miruna panierowana 80g 100g
ziemniaki 150g 160g
surówka z białej rzodkwi z kukurydzą 60g 90g
kompot 200ml 200ml
     
ALERGENY: 1,3,4,9    
* w przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy firma zastrzega sobie prawo 
do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem
** posiłki przygotowywane przez firmę Catering Marianna spełniają wymagania określone 
w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku
***alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy,
9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki